Кадиев влиза официално в битката за лидерския пост в БСП

Migration Image

Осми кандидат влиза в битката за лидерския пост в БСП. Това е напусналия парламента след евроизборите червен депутат Георги Кадиев, който е номиниран за председател на левицата от областни структури в София, Бургас, Разград, Велико Търново и Плевен. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

“Приемам номинацията и ще се състезавам на конгреса на 27 юли. Кандидатирам се, за да променя БСП“, обясни социалистът. Според него промяната в левицата ще донесе промяна за цяла България.
„Кандидатирам се, за да върнем вярата на членовете на БСП в морала. Кандидатирам се, за да консолидираме БСП около промяната, не около статуквото. Кандидатирам се, за да печелим избори- нещо, което забравихме като усещане. Кандидатирам се, за да разработим заедно зона за политически партньорства“, казва още Кадиев. Той подчертава, че е избрал да съобщи официално намеренията си именно в социалната мрежа, за да го направи лично, а не през медиите.

За лидерския пост в БСП ще се състезават още зам.-председателят на парламента Мая Манолова, шефът на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова, организационният секретар на БСП Красимир Янков, депутатът Янаки Стоилов, председателят на областната структура в Пловдив-област Георги Гергов, както и енергийният министър Драгомир Стойнев, който беше номиниран лично от досегашния лидер на партията Сергей Станишев. В надпреварата вероятно ще се включи и председателят на парламента Михаил Миков, ако получи номинация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст