Мой дълг е да се кандидатирам за председател на БСП, заяви Янаки Стоилов

Migration Image

"Нямам претенции за изключителност, но смятам за свой дълг да участвам в тази надпревара, тъй като го дължа на няколко поколения социалисти и на хората, които искат да видят истинска социалистическа партия". Това заяви пред бТВ Янаки Стоилов, който е кандидат за председател на БСП.

"Смятам за свой дълг да участвам в тази надпреварата, защото мисля, че го дължа на няколко поколения социалисти, на мнозинството в БСП, които искат да видят в партията истинска партия", посочи още Стоилов като свои аргументи за участие в надпреварата. В неделя (27 юли) ще се проведе конгрес на БСП, на който ще бъде избран новия лидер на партията след решението на Сергей Станишев да се оттегли от поста.

Стоилов бе категоричен, че никой не му е оказвал натиск да се откаже от надпреварата. На въпрос дали са обсъждани евентуални коалиционни партньори на БСП, той повтори, че ГЕРБ остава техният основен политически опонент и в следващото правителство и допълни, че коалиция с тях не е възможна.

На въпрос кой каза, че правителството пада, ако не бъде избран Пеевски, Стоилов отговори, че не е сигурен дали това в бил премиерът Орешарски или Станишев, но е категоричен, че такава реплика е имало.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст