Екоминистърът никога не е твърдял, че има диплома от Мюнхен

Migration Image

Министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов никога не е твърдял, че има диплома от Техническия университет в Мюнхен. Скандалът се разрази, след като стана ясно, че новият екоминистър е учил информатика от 2002 до 2005 г. в ТУ – Мюнхен, но не е получил документ за завършено образование.

"Наистина не виждам голяма новина, дори не виждам новина", коментира Атанасов. По негови думи той никога не е отричал отсъствието на диплома и не е твърдял, че я има. Въпреки това информацията на официалния сайт на Движението за права и свободи (от където той е депутат и зае мястото на колегата си Искра Михайлова), в секцията с кандидати за евродепутати, Анастасов е представен като "завършил "Информатика" в Техническия университет -Мюнхен". На страницата на Министерство на околната среда и водите, в биографията на министъра на екологията Анастасов е посочен като завършил семестриално факултет "Информатика" в Техническия университет – Мюнхен, Германия.

"Никога и никъде не съм заявявал, че съм дипломиран (бел. ред – от Мюнхен) и това стои във всички видове биографии и социални мрежи", заяви Анастасов и добави още: "Естествено, има причини да не съм се дипломирал и аз ще ги изложа подробно утре, но наистина не виждам каква е новината".

Постъпилата информация от университета гласи, че заради строгите правила за защита на личните данни в Германия, учебното заведение първо трябва да се допита до самия Анастасов дали той е съгласен те да бъдат оповестени.

На зададен въпрос към екоминистъра дали той има обяснение откъде и по каква причина точно в този момент е тръгнала атаката срещу него, Анастасов заяви, че утре ще говори "лице в лице с човека, който тиражира тези неща". Той се закани още: "Публично ще заявя всичко, за да излязат наяве някои интересни работи".

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст