Русия отхвърли обвиненията на Киев за свалянето на самолета

Migration Image

Министерството на отбраната на Русия коментира като "неоснователни" твърденията на Украйна, че разполага с "необорими доказателства" за роля на Русия в трагедията с малайзийския самолет, предаде ИТАР-ТАСС.

Шефът на украинското контраразузнаване Виталий Найда заяви в края на миналата седмица, че Киев има доказателства, че три ракетни системи Бук-1 са влезли в Украйна от съседна Русия заедно с тричленен екип.

Началникът на пресслужбата на руското министерство на отбраната заяви в отговор, че "за да бъдат направени подобни изводи, са необходими факти".

"Такива неоснователни изявления, особено на официални лица, меко казано будят недоумение и показват некомпетентността на този служител," заяви генерал-майор Игор Конашенков.

Междувременно представители на американското разузнаване, цитирани от Ройтерс смятат, че проруски сепаратисти вероятно са свалили погрешка малайзийския пътнически самолет над Източна Украйна.

Служителите на разузнаването на САЩ смятат, че Русия е отговорна за „създаване на условията“, довели до свалянето миналата седмица на самолета, но те не представиха доказателства, които да свидетелстват за директна намеса на руското правителство.

„Макар че Русия въоръжава сепаратистите в Източна Украйна, САЩ нямат преки доказателства, че ракетата, свалила пътническия самолет с 298 души на борда, е дошла от Русия“, посочиха пожелали анонимност представителите на разузнаването пред американски медии.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст