Август предлага кино за пътешественици

Migration Image

От 8 до 17 август любителите на пътешествията ще могат да попътуват виртуално. Всяка вечер зрителите ще имат възможност да гледат по два филма в “Евро синема” в София, с които ще се пренесат из вълнуващи дестинации, много от които труднодостъпни за неподготвени туристи.

Филмът “Джанапар” разказва за 23-годишния британец Том Алън, който решава да изостави подредения си живот на Острова и да тръгне на тригодишно пътешествие с велосипед, по време на което преминава над 20 хил. километра на три континента – Европа, Азия и Африка. Сред вълнуващите срещи го очаква и една, която ще промени завинаги живота му.

Друга лента – “Глобален дом”, представя интернет платформата couchsurfing, благодарение на която хора пътуват свободно по света, като отсядат в домовете на други коучсърфъри. Авторката на филма Ева Стоц посещава интересни хора по целия свят, които предлагат не само домовете си, но споделят с нея и начина си на живот. Едно междукултурно пътешествие, което представя музикален туарег от Мали, любител на дивата природа в Токио, еколог от Западния бряг, танцов маниак в Турция и мечтател в САЩ.

“Дневник от Сахара” пък проследява група пътешественици, които пътуват до Сахара. Лентата изследва сблъсъка на културите, разкрит в светлината на Арабската пролет. Сниман на фона на невероятните пейзажи от Мароко, Тунис, Алжир и Либия, този документален филм показва Сахара по начин, рядко изобразяван на голям екран.

Зрителите ще имат възможността да се разходят и из улиците на Сао Пауло и Неапол с филмите “Добре дошли в Сао Пауло” и “24 вкуса от Неапол”, да се потопят в атмосферата на най-свещения празник в Индия Кумб Мела, да се качат по върховете на безкрайните кули в Дубай с “Дубай: Да търсиш изкуството сред блясъка” и да се изгубят сред ориенталските пазари на Истанбул в “Истории от Бейоглу”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст