И реформаторите промениха позицията си за ремонта на бюджета

Migration Image

Изненадващо Реформаторският блок ревизира отрицателната си позиция към актуализацията на бюджета и тя вече е положителна. Това се случи по време на консултациите при президента Росен Плевнелиев с лидерите на парламентарно представените политически сили и тези, които имат евродепутати. Малко преди това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще направи "компромис" и ще изпрати свои депутатите на извънредното заседание на парламента в понеделник, за да подкрепят актуализацията на бюджета на Здравната каса.

Така на практика реформаторите подкрепиха ГЕРБ в твърдението им, че не играят в коалиция с ДПС, което беше единственият мотив на Борисов да се откаже от окончателният ремонт на бюджета.

Реформаторите настояват за намаляване на разходите, както и да се каже какво не е било добре планирано в бюджета и кое не е добре изпълнено. "Задача на България е да намали безработицата", изтъкна лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева и поиска всички политици да застанат зад това.

"Ако не платим 1 млрд. лева на строителите, 30 хил. строители и техните семейства ще отидат на улицата веднага", намеси се президентът Росен Плевнелиев. Лидерът на СДС Божидар Лукарски пък коментира, че днес за първи път се чули аргументи за актуализацията. Това ядоса Михаил Миков, който обясни, че в парламента са се водили дебати.  

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст