Назначения като за последно в МВР

Migration Image

Китката на вътрешния министър в оставка Цветлин Йовчев със сигурност се е развинтила от подписване на заповеди за назначаване на ръководни кадри в системата според изискванията на новия закон. Столичната дирекция, която е една от ключовите структури на министерството, вече е комплектована с ръководство, след като в четвъртък (31 юли) със заповед на Йовчев за заместник-директор на СДВР бе назначен 39-годишният възпитаник на Югозападния университет “Неофит Рилски” вБлагоевград Радослав Сотиров. Досега той беше заместник-директор на Регионалната дирекция “Гранична полиция” в Смолян.

Заместник-шефът на СДВР беше представен пред столичните полицаи от Младен Маринов, който пък е новият им директор от една седмица. Маринов доскоро отговаряше за охранителната дейност в столицата, но след заповед на вътрешния министър беше назначен на директорска длъжност. Бившият шеф на СДВР Ивайло Спиридонов пък тръгна към Главна дирекция “Криминална полиция”, където стана заместник на директора Константин Титянов и ще отговаря за областните дирекции на МВР в страната. Освен това Спиридонов ще наблюдава дейността на дирекцията за борба с криминалната престъпност и противодействието срещу този вид престъпления.

МВР-шефът в оставка спази традицията, създадена от предшествениците му, да назначават до последния си ден свои избраници на отговорни постове в системата. В деня на оставката на кабинета “Орешарски” Йовчев подписа и заповедите за назначение на временно изпълняващите длъжноста директор на местните структури в Монтана и Враца Иван Георгиев и Иван Иванов.

Още трима в.р.и.д. началници се бетонираха на постовете си. Във Варна титуляр стана Николай Калчев, в Областната дирекция на МВР-София за постоянно бе назначена Мариета Иванова, а във видинската – комисар Константин Джунински. Вероятно това ще се случи и на временните шефове в Благоевград, Габрово, Кюстендил, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Силистра, Смолян, Стара Загора и Търговище, които бяха назначени през миналата година. Пресни-пресни временни началници – от 2014 г., са Калоян Калоянов в ОДМВР-Бургас, шефът на Областната дирекция -Велико Търново главен инспектор Илиян Личев, пернишкият директорглавен инспектор Славчо Станиславов и Цветомил Цанев на ОДМВР-Добрич.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст