Поставят табели за исторически личности и събития в столицата

Migration Image

София вече се сдоби с първата табела за исторически личности и събития. Тя бе поставена на кръговото кръстовище на бул. "Васил Левски" до паметника на Апостола на свободата. Това стана в присъствието на кмета на града Йорданка Фандъкова и нейният заместник с ресор култура – Тодор Чобанов. Проектът  се осъществява съвместно от Столична община, Музея за история на София, екипа на "Българска история"и дарители.

Инициативата е по идея на младите хора от организацията "Българска история", които са изработили пет от знаците. До момента готовите табели са над 100. Те ще бъдат поставени на централни места в София. Официалните показатели са изписани на български и английски език.

В първия етап на проекта са включени около 100 улици и булеварди. Сред тях са "Васил Левски", "Христо Ботев", "Патриарх Евтимий", "Цар Самуил" и "Цар Асен" . Организаторите обаче, имат намерение инициативата да се разгърне в дългосрочна перспектива.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст