“София диша” цели пет седмици

Migration Image

За пета поредна година фестивалът “София диша” ще превърне столични улици в места за срещи и изкуство. Стартът е на 3 август от Малките пет кьошета, където изданието “Екоморфози” ще събере от 16 до 22 ч. различни организации, които се занимават с биохрани и екологично устойчиви продукти.

Наред с това посетителите ще се пробват да произведат електричество в специална инсталация, да практикуват различни техники за правилно дишане с Българската асоциация за работа с дъха, да се консултират за здравословното хранене и да направят собствен хляб. Фондация “Екообщност ” пък ще представи своята любопитна карта на вековните дървета в София.

На 10 август на ул. “Ангел Кънчев” различни издателства ще презентират новите си книги, а други ще извадят от килерите старите издания. Ще има четения и, разбира се, размяна на произведения.

Полъхът на Ориента и дискретният чар на олющените сгради на стара София в пешеходната част на ул. “Пиротска” я правят идеално място за програмата с визуални изкуства, която ще се проведе там на 17 август. Освен артисти от всички жанрове и форми сред акцентите е и гостуването на интерактивната варненска кинокаравана , в която зрителите сами ще изберат какъв да е краят на филма. Друга каравана (проектът KaravanKitchen) за международна кухня също ще гостува за фестивала.

Тази година ул. “Оборище” ще приюти музикалната програма на “София диша”. Освен концерти организаторите обещават разнообразие от различни музикални инструменти, достъпни за публиката, както и цял следобед суинг и други видове танци.

Фестивалът се завръща и на традиционната си локация на ул. “Иван Шишман”, където ще събере български артисти с опит в чужбина и международни художници и музиканти, решили да се установят у нас – за да покаже, че София наистина би могла да бъде столица на културата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст