Рокери блокираха за часове пътя Русе-София

Migration Image

Рокери от три русенски клуба излязоха на протест заради смъртта на техен колега, съобщава Дарик. Мотористите затвориха за няколко часа пътя Русе – София в района на хижа „Приста”. Смъртта на колегата им е причинена преди две седмици от два изпреварващи се ТИР-а край Бяла. Инцидентът е станал на 19 юли.

36-годишният Иво Андреев и приятелите му от мото-клуб „The Thunders” (Дъ Тъндърс) били тръгнали за събор край Полски Тръмбеш. В района на Гара Бяла (Русенско) при навлизане в ляв завой той видял пред себе си ТИР, който изпреварвал друг тежкотоварен камион. Рокерът опитал да избегне сблъсъка, но навлязъл в десния банкет. В този момент машината поднесла и мъжът паднал на платното. Той починал на място.

След инцидента изплашеният водач на турския ТИР, натиснал газта и тръгнал да бяга. Рокерите го гонили чак до Русе, където полицията го сгащила. От прокуратурата не намериха основание за повдигане на обвинение и в резултат на това на 23 юли тираджията е освободен.

На днешния протест мотористите поискаха целогодишна забрана за движение на тежкотоварните коли през почивните дни. Освен това те настояват да се забранява да напускат страната хора, причинили смърт, а средствата, набирани от транзитни такси и разрешителни да се използват за подобряване на инфраструктурата и безопасността на пътя.

Протестите ще продължат до постигане на целите, закани се президентът на мото-клуб The Thunders Пламен Младенов-Кучето.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст