“Стройтрансгаз” се оттегли от проекта „Южен поток”

Migration Image

Компанията "Стройтрансгаз" се е оттеглила от проекта за строителството на газопровода „Южен поток” през територията на България. Това обяви в интервю за ИТАР-ТАСС руският бизнесмен главният акционер на компанията Геннадий Тимченко.

„Ние спечелихме търга, надявахме се да внесем съответния принос в общото дело, но виждате ли г-н Маккейн отишъл в България и уговорил местните власти да се откажат от нашите услуги. Излязохме от проекта за да не го застрашим с провал", каза той.

Планираше се "Стройтрансгаз" да трои по територията на България първия сухопътен участък от тръбопровода с дължина 500 км. Сега трябва да ни замени принадлежащата на „Газпром” компания "Центргаз”. Това стана, въпреки че "Стройтрансгаз"  е участвал в големи международни проекти, строили сме част от „Северен поток” между Германия и Чехия, прокарахме тръбопроводи в арабски държави”, допълни Тимченко.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст