ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Банда се специализира в крадене на банкомати

Migration Image

Банкомат с над 100 хил. лв. вътре бе откраднат от магазин на “Билла” в квартал “Хиподрума” в София през нощта на 6 срещу 7 август. Крадците пристигнали с бус, счупили витрината на фоайето, където бил монтиран банкоматът, привързали устройството с верига към автомобила си и дали газ, като буквално го изтръгнали от пода.

Това е поне петият поред подобен удар в София, за който се знае. Според криминалисти става дума за една и съща банда, която се е “специализирала” в този тип кражби – почеркът им на действие е идентичен, а ударите подсказват предварителна подготовка и добра организация.

Само за последните месеци най-вероятно същата банда е откраднала, при това по абсолютно същия начин, още три банкомата от магазини на други търговски вериги в “Люлин” и “Дружба”. Подобен опит е имало и в началото на годината в “Манастирски ливади”. Там обаче обирът е бил осуетен от бързата намеса на охранителната фирма, чиито хора пристигнали навреме, за да отърват банкомата, но не и да хванат апашите. Те се качили в джип “Марцедес ML” и отпрашили към булевард “България”. Два часа по-късно открили джипа, подпален и изоставен край София.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст