ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трафиканти на бебета бяха задържани

Migration Image

Агенти от ДАНС разбиха организирана престъпна група за трафик на бебета. Спецоперацията е проведена в края на юли на територията на столицата и страната. Мафиотите са склонявали бременни жени с нисък социален статус или в неравностойно положение да продадат новородените си деца. Предварително са били осигурявани “клиенти”за осиновяване, най-често бездетни семейства, които са били склонни да заплатят за това, избягвайки сложната процедура по осиновяване.

Групата настанявала бъдещите родилки в къща в София, функционираща като частна детска градина. Там бременните били поставяни под контрол, като им осигурявали прегледи в частни акушеро-гинекологични клиники. След раждането бебетата се предавали на клиентите и започвала процедура за осиновяване или припознаване на детето. В групата участвал адвокат, чиято функция била да изготвя, набавя и придвижва необходимите за целта документи. По-голямата част от установените родилки са от български произход.

По случая е образувано досъдебно производство. При претърсвания и изземвания на адресите на хората, имащи отношение към престъплението, са открити уличаващи вещи и документи. На участниците в групата са повдигнати обвинения и с постановление на Специализираната прокуратура им е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража”за срок от 72 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст