ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Клиенти на КТБ искат решение от институциите, организират протест пред БНБ

Migration Image

Вложители, кредитополучатели, фирми и служители на Корпоративна търговска банка организират протест на 11 август от 15 ч. пред сградата на Българската народна банка. Клиентите на КТБ са недоволни от бездействието на институциите и липсата на решение вече близо два месеца. Техните искания са управителят и управителният съвет на БНБ "да започнат да си вършат работата". Протестиращите настояват за решаване на проблема в най-кратък срок и припомнят, че по-тежки проблеми бяха решени в съседна Гърция, Кипър и Португалия за седмици. За да изразят недоволството си те са създали Фейсбук група "КТБalive".

"Искаме българските институции да работят по европейски, като направят така, че да получим достъп до сметките си още в следващите дни, както стана в горепосочените страни!", се посочва в писмото на протестиращите до  в. "Банкеръ".

Членовете на групата КТБalive посочват, че възникналите сериозни проблеми с Корпоративна Търговска банка и поставянето и под специален надзор от органите на БНБ, чрез който е замразена цялата дейност на банката създават изключително сериозни и тежки проблеми за тях.

"От всички досегашни действия на компетентните органи виждаме, че те нямат никакво желание да работят по европейски и освен размотаване и препращане във времето на решението на проблема друго не се случва", смятат недоволните.

"Ние не сме по-малко европийци от вложителите в техните страни и считаме, че след като техните проблеми са решени за дни и седмици е недопустимо нас да ни баламосват вече 2 месеца! Решаването на този проблем не засяга само нас, а всеки член на българското общество, тъй като колкото повече решението се отлага в бъдещето, толкова цената му ще бъде по-висока и поета от всички нас – европейските данъкоплатци в България", заявяват протестиращите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст