ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Варненски ченгета се правят на малоумни, крият и пускат нарушител на реда

Migration Image

Собственик на крайбрежното заведение “Борисовата воденица” във Варна оказал физическа съпротива на длъжностно лице и повредил единствения шумомер, с който разполага Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Инцидентът се разиграл тази нощ по време на съвместна проверка на общински и здравни инспектори, която искали да установят дали шумът, който отдават крайбрежните капанчета, е в допустимите граници.

Оказа се, че охраняващите хайката полицаи дори не са разбрали какво се случва в кръчмата и пуснаха собственика й да си ходи, предпазвайки го старателно от медийното внимание. Час след полунощ младата инспекторка от РЗИ влезе в “Борисовата воденица” с нейни колеги под прикритие, за да установи има ли там шум над разрешените нива. Медиите трябваше да влязат малко след тях, за да не се усети персоналът, че в заведението ще има проверка. Ненадейно обаче шефката на отдел “Контрол на търговската дейност и туризма” Диана Йорданова излезе навън и извика спешно двамата униформени. Общинарката обясни, че по време на измерването неизвестен мъж с бяла риза блъснал ръката на инспекторката от РЗИ, а шумомерът паднал на пода и се разпаднал на съставните си части.

Непосредствено след това нападателят излязъл от кръчмата на забързан ход. Единият от полицаите успял да го настигне и да установи самоличността му. Оказа се, че това е собственикът на “Борисовата воденица” Галин Николов, а не клиент на кръчмата, както се опита да излъже една сервитьорка. Под претекст, че се извършва проверка на лични данни, общинските полицаи забраниха на представителите на медиите да снимат извършителя. Дори му направиха “параван”, като го скриха зад един микробус, а после тихомълком го пуснаха да се слее с тълпата пешеходци на алеята.

След като репортер на Topnovini.bg поиска обяснение от полицаите защо са пуснали Николов да си ходи, се оказа, че те не са разбрали какво е направил той в заведението. Освен че е оказал физическа съпротива на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения, бизнесменът е увредил и държавно имущество (шумомер) на стойност 10 хил. лева. В продължение на половин час общинските полицаи не предприеха абсолютно никакви действия, за да регистрират тежкото по смисъла на Наказателния кодекс престъпление.
Оказва се, че преди да падне на пода и да се разпадне на съставните си части, шумомерът е записал наднормени децибели в “Борисовата воденица”. При максимално допустима стойност от 75 dB, в заведението на Галин Николов бяха отчетени 91. Подобно нарушение в тази кръчма се констатира за втори път и то само в рамките на няколко дни. Затова, съгласно Наредбата за търговската дейност на Община Варна, заведението трябва да преустанови дейност. Предстои кметът Иван Портних да издаде заповед за временно затваряне на обекта.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст