ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Близнашки: Може и да няма министър на изборите

Migration Image

Служебният премиер проф. Георги Близнашки коментира днес по повод оттеглянето на Красимира Медарова, че кандидатурата и сама по себе си не е била лоша.

„Ние сме чувствителни към вълненията на българското общество, така че ще се съобразим с критиките, които се отправят. Но трябва да си даваме сметка, че всички опитни хора, които разбират от избори, все пак вече са били някъде – било в ЦИК или в други форми на участие”, заяви Близнашки.

„Сама по себе си кандидатурата на Красимира Медарова не е лоша, тя е утвърден специалист и не се справи зле с изборите, но когато задкулисието реши да ти скрои номер, трудно се овладява положението”, допълни служебният премиер.

Не е изключено изобщо да няма министър, който да отговаря за изборите, коментира още Близнашки.

„Ако така остро се реагира на всяка кандидатура, която се предлага, ще запазим старото положение. Не е имало министър досега. Имам чувството, че който и да се предложи, реакцията ще бъде еднотипна. Все още решението не е взето, до края на деня има време”, каза служебният премиер.

Проф. Близнашки опроверга твърденията, че конституционния съдия Емилия Друмева е човекът, който ще заема освободеното място в Министерски съвет. Близнашки уточни, че тя не е била предлагана за министър за организация на изборите и ще бъде част от политическия кабинет на премиера.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст