ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Армеец”- лидер в общото застраховане

Migration Image

Официалните данни от Комисията за финансов надзор за второто тримесечие на 2014 г. показват, че ЗАД “Армеец” е лидер на общозастрахователния пазар с дял 13.2%, премиен приход от 95 383 хил. лв. и почти 20% ръст спрямо същия период на миналата година.

С най-голям дял в портфейла на компанията е автомобилното застраховане. “Армеец” е на първо място по застраховка “Каско на МПС” с приходи от над 50 млн. лв. и пазарен дял от 24 процента. Дружеството е неизменен лидер при доброволната автомобилна полица от май 2011 година. При задължителната “Гражданска отговорност на автомобилистите” “Армеец” генерира премиен приход от 28 млн. лв. и има пазарен дял от 10 процента. По този вид застраховка “Армеец” бележи ръст от 28% спрямо първите три месеца на годината.

ЗАД “Армеец” се нарежда на първо място и при застраховка “Помощ при пътуване” с премиен приход от 1854 хил. лв., пазарен дял от 24 и ръст 30% към същия период на 2013-а. По застраховка “Злополука” увеличението на премийния приход е 53 процента. Ръст в приходите се наблюдава също и при застраховането на отговорности, имуществено, морско, авиационно и карго застраховане.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст