ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Без ГЕРБ стабилност в страната не може да има, смята Борисов

Migration Image

Без ГЕРБ стабилност в страната не може да има, категоричен е лидерът на партията Бойко Борисов, който се срещна с ръководството на КНСБ. На нея Борисов и синдикатите обсъдиха акцентите от управленската програма на ГЕРБ, както и предложенията на КНСБ за реформи в основни сектори. Те са разговаряли и за необходимите реформи в енергетиката, образованието, здравопазването, финансовия сектор и пенсионната реформа.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че ако състоянието на държавата е добро, БСП и ДПС щяха да стоят на власт. По думите му основният проблем на държавата сега е кризата на доверието. "Те дезертираха, защото знаят, че е много зле положението. Има големи дефицити, а най-големият проблем е със забатачените системи, най-вече по отношение на еврофондовете", коментира той и не пропусна да припомни, че има много необезпечени договори. Неразплатените средства само по оперативна програма „Околна среда“ са в размер на 1 млрд. лева. Според Борисов докато няма стабилно правителство, няма да бъдат пуснати еврофондовете.

Той обясни за пореден път, че актуализация на бюджета е необходима, защото няма нито една система, която да е в добро финансово и функционално състояние. „Дори и при Жан Виденов България не е била в толкова тежка репутационна криза спрямо международните ни партньори“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Борисов обясни, че е обсъдил със синдикатите мерките за енергийна ефективност, които ГЕРБ предлага в управленската си програма.

„Около 711 хил. домакинства живеят в панелни блокове. Това са над 2 млн. души, като голямата част от тях са хора с ниски доходи", посочи той. Затова ГЕРБ предлага реално решение за санирането на техните жилища, което ще бъде реализирано от държавата чрез общините. В противен случай, след 10-15 години България ще бъде изправена пред жилищно бедствие, което ще бъде с много по-голям мащаб от водното бедствие, което се случва в момента.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст