ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Фалира още един руски туроператор, работещ и на нашия пазар

Migration Image

Един от най-големите туроператори в Санкт Петербург – "Солвекс-турне" прекратява дейността си от днес, съобщи агенция "Интерфакс", цитирайки говорителката на Руския съюз на туристическата индустрия. Официално съобщение е поместено и на сайта на туристическата фирма.

В чужбина в момента се намират около 9 хил. туристи на "Солвекс-турне", като повечето са на почивка в Гърция и България. Друга част от тях са в Испания, Хърватия, Черна гора, Египет и Тунис.

Директорът на компанията  Тамара Халецкая подчертава, че с почиващите в България няма да има проблеми. Това потвърди и директорът на приемащата компания Солвекс България Галин Георгиев, който уточни, че компанията поема разходите по пребиваването на туристите на Солвекс-Турне, като хотелите ще бъдат на тяхно разположение до деня на връщането им в Русия.

Спирането на дейността на руския туроператор няма да засегне туристите, които до 26 септември включително трябва да летят до България с полети на "България ер". Пакети на компанията за следващите месеци са си купили около 8600 души, като продажбите стигат до Нова година.

Ръководителката на "Солвекс-Турне" Тамара Халецкая посочи, че заради сложната политическа и икономическа ситуация търсенето на туристически пътувания е спаднало, а фалитите на туристическия пазар са подкопали доверието на потребителите към туристическия бизнес и в резултат продажбите са спаднали. В резултат на това компанията е започнала да трупа дългове.

Финансовата отговорност на компанията на обща стойност 450 млн. рубли се покрива от три застрахователни компании.

От началото на активния туристически сезон над десет големи руски туроператори и десетки малки, които работят със задгранични дестинации, прекратиха дейност, причинявайки неприятности на хиляди туристи.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст