ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВФ: Световната икономика се забавя през тази година

Migration Image

Световната икономика вероятно ще нарасне с по-бавен темп от очакваното през тази година, като резултат от множеството геополитически кризи, които в момента се случват в Украйна и Близкия Изток. Това казва управляващия директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард в интервю за френския вестник Les Echos.

Икономическият екип на фонда в момента преработва прогнозата си за ръста, като очакванията са за около 3-3.5 процента. "Растежът е крехък, тъй като геополитическите рискове за много", посочва още Лагард. Според нея френското правителство трябва да се придържа към целта си за намаляване на бюджетния дефицит и извършването на повече реформи в пазара на труда.

Нейните коментари идват на фона на изказването на френския финансов министър Мишел Сапин, че страната ще пропусне дефицитната си цел през тази година, тъй като растежът и инфлацията са по-ниски от очакваното.

Според Лагард германското правителство трябва да харчи повече средства за публични инвестиции в инфраструктура, които ще доведат до ръст на потребителското търсене и индиректно ще помогнат на съседните страни в еврозоната.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст