Хората на Расате още са в ЦИК

Migration Image

Не сме изведени от сградата на ЦИК, както се твърди по медиите, окупацията продължава. Това каза в Боян Расате от "Български национален съюз – Нова демокрация" пред Нова телевизия.

Няма окупация на сградата на Народното събрание на площад „Батенберг”, където се намира Централната избирателна комисия (ЦИК), някакви хора се разхождат във фоайето – това не е окупация. Това пък заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов. „Преди малко влязох в сградата и си отидох на работното място. Да, наистина има някакви хора във фоайето и не знам какво правят и какво точно окупират. Ние си работим съвсем нормално”, обясни той.

Около 15 часа вчера двайсетина поддръжници на "Български национален съюз – Нова демокрация" нахлуха в бившия Партиен дом, където се помещава ЦИК в знак на протест срещу решение на комисията да спре предизборен клип заради участие в него на дете, което развява националния трибагреник.

"Ако искахме да си правим безплатна реклама, щяхме да намерим друг начин и време за подобна акция", подчерта националистът.

Расате настоя, че не си прави безплатна реклама, а е ядосан на ЦИК, която от самото начало на кампанията възпрепятствала политическата му агитация. Другата причина хората на Расате да нахлуят в ЦИК е спрян клип на партията, тъй като на него има кадър с дете, което държи българското знаме, на което има знак. Расате съобщи, че този клип е бил променен, но въпреки това видеото не е пуснато.

"В клипа на ДПС има много повече деца, но от ЦИК не го са спрели", каза още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст