Съдът срещу Филип Златанов, спасил от резил РП, ББ, ЦЦ и ИФ, с нова дата – 16 октомври

Migration Image

Следващата дата на заседанието по делото срещу Филип Златанов е насрочена за 16 октомври тази година. Апелативните съдии поискаха експертиза, която да докаже дали почеркът в тефтерите е на Филип Златанов. Срещу бившия председател на Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) е повдигнато обвинение за престъпление по служба. Следващото заседание е насрочено за 16 октомври от 9.30 часа.

Пред журналисти след, заседанието Златанов каза: ,,Двата тефтера са лично мои записки. Категорично не е имало натиск. Именно заради това съдът отказа да призове тези хора, защото не е имало натиск”. В съдебната зала защитата на Златанов поиска разпит на свидетелите Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Искра Фидосова и Росен Плевнелиев – искане на защита беше отхвърлено.

Делото срещу Филип Златанов не е за тефтерчета. Това дело няма тефтерчета и нито обвинението се е обосновало в тези тефтерчета, нито съдът – отбеляза Красимир Манов, адвокат на Филип Златанов. “Според нас, в това дело тефтерчетата са използвани само като споменаване, за да се направи внушение, че има подобни нарушения в дейността на Златанов”, заяви адвокатът.

Защитникът посочи административните нарушения, които е направил Златанов – непубликувано решение на сайта и несвоевременно уведомяване на заинтересовано лице. От тези записки в тефтера, според думите на адвоката, се правят изводи или както той ги определи – внушения, за наличието на субективната страна на намеренията, с които Златанов е извършил това престъпление.

Юристът на обвиняемия обясни, че те не знаят, че инициалите Б.Б. са на името Бойко Борисов. По думите на адвоката те си правят изводи, затова че инициалите отговарят на това име от тълкуванията на медиите. “Конкретни имена не са посочени нито от обвинението, нито от съда”, допълни Манов. По думите му, съдът и прокуратурата са минали по периферията на конкретния въпрос на обвинението. Той обясни, че е странен факта, че нито съдът, нито прокуратурата имат ясна позиция, след като в началото са правели изявления, че това е най-грандиозното разкритие за корупция по висшите етажи на властта. “Това са спекулации, не може да има такава присъда за подобно деяние”, добави Красимир Манов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст