ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Оставиха в ареста стрелеца от Лясковец Петко Савов

Migration Image

Окръжен съд – Велико Търново остави в ареста стрелеца от Лясковец Петко Савов. Делото бе образувано по искане на защитата на Савов за промяна на мярката за неотклонение “задържане под стража” в по-лека – домашен арест или парична гаранция. Според адвокатите на стрелеца от Лясково няма основание на Савов да бъде наложена най-тежката мярка, тъй като не е на лице обосновано предположение за извършване на престъплението. Освен това не е налице нито опасност той да се укрие, нито да извърши ново престъпление.

Адвокат Филип Матев подчерта, че последните някого години Петко Савов не е излизал изобщо от дома си и не е имал желание да излиза. Защитата поиска лясковския стрелец да бъде преместен в дома си. Адвокатите подчертаха, че няма опасност и да извърши повторно престъпление, тъй като всички огнестрелни оръжия от дома му са иззети. Защитата поиска съдът да вземе в предвид и здравословното състояние на Савов, тъй като той е претърпял няколко операции след задържането си и има отстранени органи. Освен това по думите им той трябва да се върне в къщи, за да се грижи за майка си, която е болна и да създаде в дома им условия, подходящи за зимата.

Според прокурора Цветан Маринов престъпленията, заради които на Савов му е наложена мярка “Задържане под стража” са тежки – нараняване на служител на Специализирания отряд за борба с тероризъм и противозаконно държане на огнестрелно оръжие, което се наказва с лишаване от свобода повече от 15 години. Според него, има реална опасност лясковският стрелец да извърши ново престъпление или да се укрие. По думите му действията на Савов са проява на агресия, която е засвидетелствана и от живеещите в близост лица. Прокурорът поиска да бъде определен срок от 2 месеца, през които да не бъде приемане искане за промяна на мярката от страна на Савов, тъй като това би попречило на разследването.

Съставът на Окръжния съд реши да остави без уважение искането на Петко Савов и потвърди мярката “задържане под стража”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст