ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Днес Цветан Цветанов два пъти подсъдим

Migration Image

Поредно заседание по делото за неупражнен контрол върху СРС-та срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов върви днес пред състав на Софийски градски съд. Поради класифицираната информация, която е предмет на делото, заседанията вървят при закрити врата. Обвиняеми с Цветанов са и тримата бивши шефове на Специализираната агенция “Оперативни технически операции” Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров.

Едва 40 минути след старта на днешното заседание обаче съдът е дал 30-минутна почивка. На излизане от залата вторият в ГЕРБ и адвокатът му Менко Менков така и не пожелаха да обяснят какво е наложило толкова ранно прекъсване.

Днес пред залата не чакаше за разпит нито един свидетел, въпреки че на предишното заседание според Менков за разпит оставали близо 10 души.

Междувременно стана ясно, че Цветанов отрича да знае, че срещу него днес следобед има още едно дело. Става въпрос за процесът за клевета, заведен от съдия Мирослава Тодорова срещу Цветан Цветанов през март 2012 г. , след като в две интервюта той я обвини, че покровителства организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на наркотрафиканта Васил Маникатов.

Тогава България се оказа държавата в ЕС с безпрецедентен случай – съдия да даде на съд вътрешен министър. До момента обаче делото бе прекратено поради депутатския имунитет на екс МВР шефа.

Аз въобще не съм запознат, имам днес само това дело, категоричен бе Цветанов. Как да се явя, като от вас знам, продължи да се чуди той.

Припомняме обаче, че на предишно заседание по случая делото пак не тръгна, тъй като Цветанов си смени адвоката. Ако и днес не започне процесът, има опасност той да бъде прекратен по давност.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст