ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кристалина Георгиева: Моля се за жертвите и техните семейства

Migration Image

"Огромна трагедия в Горни Лом! Моля се за жертвите и техните семейства. Мисля и за спасителите в този труден момент." Това написа българският еврокомисар Кристалина Георгиева в профила си в социалната мрежа "Фейсбук". През последните пет години Георгиева отваря за Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи.

Вчера около 17 ч. избухна взрив във фабрика за обезвреждане на боеприпаси и производство на взривни вещества в Горни Лом. Предполага се, че 12 работници и трима ръководители са били на смяна в завода по време на взрива. За тези хора засега няма никаква информация. Към момента не са засечени признаци на живот в района, който се наблюдава с термовизионни камери. Три пострадали жени при инцидента в завода за взривни вещества са настанени в болници във Видин и в Монтана без опасност за живота.

Днес от 14:30 ч. българско време започва изслушването й за поста заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за бюджета и човешките ресурси.

Георгиева ще се изправи пред евродепутати от Комисията по бюджети, Комисията по бюджетен контрол и Комисията по правни въпроси и трябва да ги убеди, че има качествата и уменията да заеме постът, който Жан-Клод Юнкер избра за нея в новата ЕК.

Всички 27 членове на екипа на избрания за председател на Европейската комисия Юнкер се явяват пред ЕП от 29 септември до 7 октомври, за да могат депутатите да преценят техните познания и програма в съответния ресор. Комисията трябва да получи одобрение от Парламента, за да встъпи в длъжност.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст