ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Партии спират кампаниите си заради взрива в Горни Лом

Migration Image

Лидерът на БСП Михаил Миков променя и хода на предизборната си кампания и е призовал всички водачи на листи и областни ръководства да преустановят воденето на предизборната кампанията.  Той каза пред Нова телевизия , че правителството трябва да обяви траур, защото трагедията е огромна. При вчерашния взрив в завода в Горни Лом се предполага, че са загинали 15 души.

„Взривът в завода в Горни Лом повдига въпроса за голямата безработица и натискът, които се упражнява върху работниците в такива опасни производства. Стремейки се към печалба частния капитал много често пренебрегват разходи, които са важни за безопасността на труда”, заяви Миков, който е на мястото на инцидента.

По думите му не става въпрос за недобросъвестност, а за максимални икономии по отношение на техника, работна заплата, гонене на по-висока производителност с цел печалба. Миков и допълни, че това не е единственото предприятие в страната , което функционира така. И служба КОС, и Агенцията за безопасност на труда са направили предписанията си. Намесили са се и екологичните органи. „Въпреки това става тази трагедия”, заяви Миков. Той допълни, че за съжаление тези предписания остават на хартия.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също обяви, че партията му е спряла предизборната си кампания заради трагедията в Горни Лом, но беше категоричен, че избори трябва да има.

„Има един ден до изборите, не знам какво си правят допълнителен пиар. На кой му се пее и танцува?”, каза Борисов пред bTV по повод отменените кампании на опонентите му. Лидерът на ГЕРБ обаче беше категоричен, че избори трябва да има. „За да не стане по-голяма трагедия в държавата, трябва да има активност и да се избере стабилно правителство”, каза той.

От ДПС днес също съобщиха, че заради трагичния инцидент отменят всички прояви. Движението е спряло предизборната си обиколка в страната още вчера, спрян е и предизборният клип на партията, съобщиха от централата.

И ББЦ няма да закрие кампанията си, обявиха от партията. Формацията отмени и планираната си за днес пресконференция във Варна. Лидерът на ББЦ Николай Бареков дори поиска изборите да се отложат с една седмица заради трагедията.

Реформаторският блок също прекрати кампанията си, обяви Меглена Кунева във Фейсбук. Блокът насочва усилията си към помощ на Горни Лом. Кунева призова членовете и симпатизантите си да се организират за доброволна помощ.

Патриотичният фронт също отмени закриването на предизборната си кампания в Бургас, съобщиха от пресцентъра на партията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст