ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Zara иска по-голям пазарен дял в Китай

Migration Image

През месец ноември модната марка Zara ще отвори онлайн магазин в Tmall, съобщава Bloomberg. Tmall е китайски уебсайт, който е собственост на Alibaba Group Holding . В него предлагат стоките си над 100 хи. марки, като сред тях са компаниите Nike , Burberry Group и Gap . Tmall надмина Amazon. com е се превърна в най-големия онлайн магазин в Китай . Именно това е и част от причината за бизнес решението на Zara- да спечели по-голям пазарен дял, като пусне стоките си за продажба през известната онлайн платформа. Според търговци, които вече продават в Tmall , действието е еквивалентно на отварянето на магазин в търговски център.

По информация от компанията за анализ на данни Alexa , модната марка е една от най-силните западни вериги за търговия на дребно в Китай с общо 456 магазина в страната. Въпреки това, сайтът не е сред най-популярните и дори не влиза в класацията от 10 хил. най -популярни уебсайтове в Китай. Под номер седем обаче, се подвизава бъдещият партньор в продажбите на модната марка – Tmall .

Становища относно голямата популярност на уеб платформата и изборът на Tmall , изказват анализатори. Според тях, търговците на дребно, които искат да започнат да продават онлайн в Китай, решават да направят това през Tmall заради по-голяма възможност да достигнат до своите клиенти. По мнение на анализаторите не става дума толкова за рентабилност, а за възможностите за разширяване на пазарния дял.

В същото време печалбата на Alibaba продължава да расте. Китайският интернет търговец на дребно събра 25 млрд. долара този месец в Ню Йорк в рамките на най-голямото първично публично предлагане в света. Проблемът с предлагане на фалшиви стоки обаче, стои и тук. Правителството на САЩ призовава другите сайтове на Alibaba Group – Alibaba.com и Taobao.com да вземат мерки срещу продажбата на фалшификати. В борбата с "репликите" Tmall изисква от търговците на дребно да оставят парични депозити като гаранция, че продуктите им не са фалшиви.

Марката Zara работи към голямата испанска корпорация един от световните лидери в модната индустрия Inditex SA. Корпорацията се състои се от близо 100 компании, свързани с дизайна, производството и дистрибуцията на текстилни продукти. Освен Zara , място сред марките, които държи, са Massimo Dutti, Bershka и Pull and Bear . Любопитното тук е, че 8% от продажбите на Inditex са в Китай, а Pull & Bear и Bershka, вече присъстват в Tmall. Предварителна прогноза на анализатори сочи, че през следващите няколко години работа с Tmall, продажбите на Inditex в Китай ще нараснат с около 20% , но е голяма вероятността продажбите да бъдат стимулирани и до по-високо ниво.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст