ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Плевнелиев призова партиите да намерят общ подход

Migration Image

"Партиите да намерят общ подход за бъдещето на страната". За това призова президентът Росен Плевнелиев от Солун, където е по повод отбелязването на 1000 години от смъртта на Цар Самуил, предаде БНТ.

"Отделните политически партии – разделени, различни и многообразни, трябва да намерят общ подход за бъдещето на страната и да се обърнат към интересите на България в този труден момент", заяви държавният глава, който направи коментар на резултатите от вчерашния вот.

Президентът направи паралел между настоящата ситуация в страната и времето, когато е управлявал българският владетел. Той призова партиите да се поучат от държавническото отношение, което е имал Самуил. "Имаме какво да научим от миналото си – както от възходите и победите, така и от паденията и загубите", каза още Плевнелиев.

„Всички те ни обогатяват и ни правят това, което сме и е крайно време да си дадем сметка, че един народ, който е толкова богат със своята история има своята мисия и в бъдеще. Нека да я изковем сами", призова още държавният глава. По думите му партиите трябва да работят за повече стабилност и ясно представителство в парламента за реформи и прогреса на напредъка.

Росен Плевнелиев се поклони и положи венец пред тленните останки на цар Самуил в Музея на византийската култура в Солун. Той разгледа експозицията на музея, където е изложена плащеницата на средновековния български владетел.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст