ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МОН реагира незабавно за изнасиленото момиче с аутизъм

Министерство на образованието и науката

Експерти от дирекциите "Организация, контрол и инспектиране" и "Достъп до образование и подкрепа на развитието" в Министерството на образованието и науката извършват проверка по жалба, подадена от майка на дете от IV помощно училище "Проф. Димитър Кацаров" в София.В сигнала си майката твърди, че необичайното поведение на детето кара родителите да мислят, че върху него е упражнено насилие в училище. Проверката на МОН цели да установи с точност фактите от сигнала на родителите, съобщава TV7. Данните от проверката ще бъдат оповестени своевременно след нейното приключване.

Жалби са били подадени от родителите и до 6-о РУП-София, Дирекцията за приобщаващо образование към МОМН, ДАЗД и Районна прокуратура. До днес отговор от тях няма, което принуждава родителите отново да депозират сигнала си с молба за разследване.

 "Днес разбрах,че още при подаване на сигнала в РПУ-то е трябвало да ми дадат насочваща бележка за изготвяне на съдебно -медицинска експертиза и екип, който ще направи това. Цяла седмица институцийте мълчат, днес разбрах, че системата отново отхвърля децата и хората с увреждания. Държавата отново абдикира от тези, които не могат да се защитят, и отново съдейства на онези които използват това за да се гаврят с тях….", коментира майката. От училището пък уверили, че е започнала вътрешна проверка.

От прокуратурата обясниха, че са информирани за случая още на 29 септември 2014 г. и незабавно са възложили проверка на столичното 6-о РУП.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст