ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Любимец 9” от ГЕРБ се отказа от парламента

плакат на ГЕРБ

И ГЕРБ си имат своя "Любимец 9" . Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия.

Новоизбраният депутат Дочко Димитров Дочев беше на 9 позиция в листата на ГЕРБ в Плевен. Заради съвпадението на номера му в листата с номера на бюлетината на ГЕРБ, който на тези избори също бе 9, Дочев събра силен преференциален вот. Така кандидатът се изкачи до избираемото второ място.

Вчера обаче Дочев е подал заявление в ЦИК, с което обявява, че иска да бъде заличен от кандидатската листа на партията си. Членовете на комисията уважиха искането му и излязоха с решение за заличаването му. Така Дочев няма да стане депутат.

На евроизборите Момчил Неков от БСП, станал известен като "Любимец 15" изпревари по преференции водача Сергей Станишев и стана евродепутат. Тогава левицата отнесе доста подигравки от страна на ГЕРБ, заради неинформираността на избирателите и. Оказа се обаче, че и при ГЕРБ положението е същото.

На сегашните избори това се превърна в масова практика. Също днес и депутат от ДПС се отказа по подобни причени. По неофициални данни от районните комисии в повечето партии има размествания заради неосъзнатите преференции.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст