Синдикатите се обявиха против сливането на Агенция “Митници” и НАП

КТ "Подкрепа" и КНСБ

КТ "Подкрепа" и КНСБ се обявиха против сливането на Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите. В съвместна декларация до медиите те заявяват, че няма да прикриват корупционни практики и да плащат на  участващите в олигархо-политико – административния октопод.

Идеята за създаването на мегаструктура в резултат на сливането на двете приходни агенции се лансира през годините от ДПС, а финансовият министър в кабинета "Орешарски" Петър Чобанов също бе неин поддръжник.

"Свидетели сме на поредния опит на господарите на задкулисието да елиминират Митниците чрез благовидното сливане на данъчната и митническата администрации. До последно се надявахме, че поредната доза обещания за прозрачност, експертност и принципност при вземането на тежки управленски решения не са част от обичайния популизъм, който ни залива вече 25 години, но уви.
Обществото следва да е наясно, че като организации, защитаващи авторитета на работещите в Агенция "Митници" нямаме намерение и интерес да прикриваме корупционни практики и да плащаме цената на участващите в олигархо – политико – административния октопод."

В декларацията си те категорично подчертават, че няма да позволят да бъдат оправдание за идеолозите на разграбването на държавата, както и да носим дежурното клеймо на корумпирана и неработеща администрация. "Няма да плащаме цената за политическата нестабилност, за нереално и некомпетентно залагани планове за приходите, както и за грубото кадруване и опитите за политическо овладяване на приходните администрации от Кирякстефчовчовци и псевдополитици, чийто мотиви нямат нищо общо с националните интереси на България", посочват синдикалистите.

Настояваме някои политици да спрат да манипулират общественото мнение с неистини. Опитите им да прикрият собствените си грехове, жертвайки стабилността на държавата няма да успеят.

От КТ "Подкрепа" и КНСБ призовават председателя на най-голямата политическа партия ГЕРБ да не се поддава на натиска, зад който прозират демонични намерения. Ние знаем кои са идеолозите и какво целят.

"Готови сме да дебатираме с всеки проблемите в приходните администрации и европейския опит в тази посока, като заявяваме, че ще приемем всяко принципно решение, което води до повишаване на приходите в хазната и не накърнява правата на работещите в приходните администрации. Започваме спешни консултации с всички, които се припознават като отговорни за фискалната политика на страната".

Споделяме позицията на колегите от сектор "Сигурност", че грубо се потъпква правото ни на социален диалог и информираност. В тази връзка ще търсим единодействие с всички, които искат България да бъде демократична и правова държава.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст