ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обвиниха длъжностни лица от ДАИ – Плевен

Данс

Специализираното звено между Софийска градска прокуратура и ДАНС обвини длъжностни лица от ДАИ – Плевен, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. На 24 октомври 2014 г. бяха повдигнати обвинения на Николай Николов, директор на регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ – Плевен, на Георги Мъцин, заместник-директор на регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ – Плевен и на Илко Илиев, собственик на транспортна фирма.Престъпленията са извършени в периода юли – октомври 2014 г.

Николов е с три повдигнати обвинения за това, че чрез изнудване и злоупотреба със служебно положение е поискал и приел подкуп в размер на 4000 лв., че е поискал и приел подкуп в размер на 1000 лв. и за незаконно държане на боеприпаси (46 патрона). Деянията са извършени в условията на продължавано престъпление (чл. 302, т.1 и т.2, вр. чл. 301, ал. 1, пр. I и II и във връзка с чл. 20 и чл. 26 от НК). Георги Мъцин е обвинен като помагач на Николов при получаване на подкупа в размер на 1000 лв. Илко Илиев и обвинен като помагач на Николов при искане и получаване на подкупа в размер на 4000 лв. Второто обвинение на Илиев е за незаконно държане на боеприпаси (14 патрона).

Тримата за задържани за срок от 72 ч.

Специализираното звено към СГП е поискало от Окръжен съд – Плевен най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст