ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ГЕРБ не са уточнили кога ще е втората им среща с БСП

Димитър Горов от БСП

От ГЕРБ все още не са изпратили конкретна информация на БСП за часа и мястото на втората им среща. Това заяви депутатът от левицата Димитър Горов в предаването "Седмицата" на Дарик радио. Преди няколко дни от партията на Бойко Борисов изпратиха покана на социалистите за поредни консултации, но без да уточнят деня, часа и мястото за среща, както и формата, в който ще се проведат разговорите. От БСП настояват консултациите да се проведат в Народното събрание.

Горов коментира, че БСП не може да участва в десноцентристко управление под никаква форма независимо от многократните опити за това.

По думите му има интерес да се постигне по-голяма стабилна коалиция в България, но с уточнението, че на първата среща, която са имали с ГЕРБ, са установили, че нямат по почти нито една от точките съвпадение за това какво трябва да се прави от тук нататък. Общото настроение на "Позитанов" е да не се допускат никакви договорки с ГЕРБ.

"Можем да обещаем едно нещо и това е, че ние ще ходим на работа", увери червеният депутат. Според него сега трябва да бъде сформирано правителство в дясно-център и да има яснота коя партия управлява и коя е в опозиция. Димитър Горов подчерта, че българските граждани са отредили на БСП ролята на опозиция.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст