ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Бургас обявиха бедствено положение, в Пловдив десетки улици са под вода

Вълните в Бургас

В Бургаска област е обявено бедствено положение заради лошото време, съобщава БНР. Северния плаж на града е бил залят от високите вълни. Ниските брегове на Несебър и Поморие също са под вода. Синоптиците отчитат повишаване на морското ниво с 50 до 60 сантиметра и силно вълнение от 4-5 бала.

В Поморие жена е пострадала от дърво, повалено от силния вятър. 50 души са евакуирани от къщите си от вилна зона „Черница“ край Бургас заради проливните дъждове и силния вятър. Кметът на община Средец Иван Жабов е свикал кризистен щаб, защото язовирът в общината прелива.

Бедствено е положение и в община Харманли. Има опасност язовирната стена да се скъса. Предупреждават се хората, които живеят в ниските части на града, да се качват на високо, заради опасност от наводнение. Обстановката в целия регион е изключително усложнена.

Голяма част от Асеновградско шосе също е наводнена, но пътят е проходим. В района на Пловдив са паднали 50 литра дъжд на квадратен метър. За района на Хасково и Харманли – над 100 литра дъжд на квадратен метър. Десетки улици и булеварди в Пловдив останаха под вода заради обилния дъжд тази нощ. Има закъсали автомобили. 

Снежна покривка е натрупала в София, Самоков, Батак, Мизия, Пампорово, Хвойна и други градове. В Пампорово снежната покривка е 25 сантиметра, в Батак – 10 сантиметра.

Автомагистрала "Тракия", по която движението беше спряно за няколко часа, вече е отворена за леки автомобили, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Движението трябва да се извършва с повишено внимание заради динамично променящата се обстановка.

Временно обаче се ограничава движението на моторни-превозни средства по "Хемус" от София до Ботевград. Пътят Троян-Кърнаре е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст