ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

#КОЙ е най-важният в парламента?

делян пеевски

В първия ден на 43-то Народно събрание милионите телевизионни зрители си зададоха въпроса КОЙ ли е най-интересната фигура в този "нов" парламент. Може би Бойко Борисов, тъй като е лидер на най-голямата парламентарна група и има трудна задача да съставя правителство? Или новоизбрания председател на парламента Цецка Цачева? Не. Според няколко телевизии, предаващи на живо първото парламентарно заседание, най-важният човек бе КОЙ? Да, той.

Защото докато вървяха изказванията на партийните лидери от парламентарната трибуна, прякото предаване бе прекъснато, за да видим как отегчено напуска парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски. С този си ход може би електронните медии може би искат да ни покажат КОЙ ще дърпа конците и в новия парламент?

Въобще странно разбиране за важността на политическите фигури в Народното събрание. Да бяха вестници, някак щяхме да си го обясним, но е прелюбопитно защо национални електронни медии предпочетоха да дадат думата на Пеевски вместо изказванията от трибуната. Та нали и според Лютви Местан, той е просто най-обикновен депутат.

Но, въпреки това любезно му бе даден национален ефир, за да обясни, че "не стои в основата на проблема с Корпоративна търговска банка" и да се похвали какъв хубав законопроект по темата е написал. Интересно е обаче, че депутатът не прояви никакъв интерес да излезе и да се срещне в мръзнещите пред парламента протестиращи вложители в банката. Защо ли?

Накрая "младият и успял" бизнесмен обеща тържествено, че вече щял да идва на работа и да присъства на заседанията на Народното събрание. Браво! Можеше и да обясни поне защо вече в два парламента не го правеше. И защо досега не проявяваше такъв жив интерес към банковото дело.

Иначе тепърва предстои да видим какво ще е поведението на осемте партии в Народното събрание. Но, май вече едно е ясно. Въпросът КОЙ? ще продължава да стои и пред този парламент. И по това кой какъв отговор му дава, ще ги познаете.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст