ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Хванаха 34 нелегални имигранти и 3 каналджии в землището на село Момина Църква

Незаконни емигранти

Гранични полицаи задържаха 34 нелегални имигранти и 3 каналджии, съобщиха от пресцентъра на МВР. Задържани са и трима мъже, ограбили групата. По-рано през деня, в 14.30 ч., служители от Регионална дирекция "Гранична полиция" (РДДГП) Елхово са задържали в землището на село Момина Църква, община Средец, 34 нарушители на границата (30 мъже и 4 жени) и един каналджия. Нелегалните имигранти са били без документи. 12 от тях са заявили, че са от Сирия, 22 – от Ирак. Установено е, че групата е преминала по-рано границата в района на 159 гранична пирамида и е поета от 19-годишен каналджия от региона. Той укрил хората в землището на с. Момина Църква. По-късно се върнал с трима свои приятели,съответно на 21, 25 и 37 години. Тримата обрали нелегалните имигранти. Взели им всичко по-ценно – пари, телефони, часовници. Инсценирали обир и на 19-годишния каналджия и се прибрали.

Граничните полицаи задържали нелегалните имигранти в момента, когато недоволството им от каналджията било на път да прерасне в саморазправа. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия близо до мястото са открити и задържани и двамата организатори на 29 и 39 години, координирали прехвърлянето на групата през границата. На сутринта са задържани и тримата грабители. В домовете им са открити доказателства, които сочат съпричастност към извършеното престъпление.

Нелегалните имигранти са задържани в ГПУ-Болярово. Там са задържани и шестимата българи, всичките от община Средец. Срещу трима от тях е образувано досъдебно производство по чл. 280 от НК за каналджийство, а срещу другите трима – по чл. 198 за грабеж.

Процесуално-следствените действия са съгласувани и се провеждат под ръководството на Районна прокуратура – Елхово. Работата по случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст