ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Седем екипа на КАТ на ключови места в София

КАТ

Седем екипа на "Пътна полиция" работят днес на ключови места в столицата във връзка със стартиралата в 10 ч. акция "24 часа контрол на скоростта". Тези екипи следят спазването на ограниченията на скоростта на бул. „Цариградско шосе“, пернишкото направление, бул. „Ботевградско шосе“, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ и на бул. „История Славянобългарска“, съобщи  на пресконференция началникът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) към МВР Тенчо Тенев по повод акцията "24 часа контрол на скоростта".

Акцията стартира в 10 часа тази сутрин в цялата страна и ще приключи утре по същото време. Всички автомобили на „Пътна полиция“ работят с радарите, които са монтирани в тях, каза Тенев.

Нощната смяна в столицата ще бъде ангажирана от два екипа, на които ще бъдат разположени специални камери за нощно виждане, които снимат през тъмната част на денонощието. Направена е проверка на техниката – работи безотказно и ще влезе в употреба и занапред“, обясни още началникът на СДВР. Той изтъкна, че акцията "24 часа контрол на скоростта" е с цел да намали значително пътнотраснспортните произшествия, тъй като основна причина за тях е високата скорост и пътната полиция ще наблегне най-много на спазването на ограниченията.  "Ще наблегнем най-много на спазването на ограниченията. Оказа се, че след като започнахме да работим, произшествията паднаха рязко. От няколко дни нямаме тежки инциденти на територията на София – само едно леко вчера, в което е ранена пешеходка“, коментира още Тенчо Тенев.

Според данните на МВР, над 53% от произшествията на пътя за първото деветмесечие са заради несъобразена или превишена скорост.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст