“Лудогорец” си намери швейцарски майстор

лудогорец

Припряни, неорганизирани, уплашени и допускащи голово положение пред вратата си при всяка атака на съперника. На негостоприемния "Сент Якоб Парк" в Базел "Лудогорец" бе жалко подобие на отбор и логично си намери швейцарски футболен майстор.

Домакините правеха каквото си искат на терена и при малко по-концентрирани действия можеха да изпратят българския шампион с още по-пълна кошница. Антипредставянето на "Лудогорец" в четвъртия двубой от групите на Шампионската лига напомни за срама, който бра "Левски" преди осем години на "Ноу Камп" в Барселона. С тази разлика, че "Базел" не е "Барса", въпреки че и на техния стадион са капитулирали европейски грандове.

Защо "орлите" допуснаха тази катастрофална загуба, след като в София тотално надиграха същия съперник? Според треньора на тима Георги Дерменджиев поражението е плод на многото индивидуални грешки, а до 20-ата минута мачът е вървял добре. Трудно е да се съгласим с подобна диагноза, тъй като "миришеше" на домакински гол още след началния съдийски сигнал. Очевидно "зелените" бяха излезли с много неправилна настройка. Те или бяха стреснати от факта, че грандиозният успех се намира само на една ръка и трябва да се търси победа на всяка цена, или бяха подценили домакинската мощ на съперника, след като "Базел" нямаше дори една свястна атака на "Васил Левски".

Могат да бъдат изтъкнати много фактори, довели до грозния провал. След излизането на Козмин Моци в 21-ата минута и при отсъствието на Йордан Минев защитата на българския шампион стана разграден двор, а допълнително напрежение внасяха намесите на колебливия вратар Владислав Стоянов. Лидерите на отбора Кайсара, Абало, Дяков и Безяк в пакет "рязко" излязоха от форма, което се отразява пагубно на атакуващия облик на "орлите". Отборът очевидно не е добре подготвен физически и издържа само половин полувреме на вихреното темпо, което наложиха домакините. Тон за уплахата на "Лудогорец" даде и реферът, който остави футболистите на "Базел" с остри влизания да респектират техничните гости, а третият и четвъртият гол бяха доста спорни. Но като цяло това не бе денят на "Лудогорец". Клубът сам вдигна високо летвата на очакванията с досегашното си блестящо представяне и сам я свали с показания в Швейцария "мракобеснически" футбол, типичен за български отбор, гостуващ в евротурнирите. Кое е истинското лице на "Лудогорец" ще разберем в сблъсъка с "Ливърпул".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст