ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Учителят Тео получава държавен имот за школата си по физика

учител Тео

След множество публикации в медиите за преподавателя по физика Теодосий Теодосиев, който мечтае да създаде Национална школа по физика в Казанлък, където да обучава ученици безплатно, кабинетът реши да му отпусне сградата на бившия техникум по хидравлика в града. Това стана ясно днес след среща на премиера Бойко Борисов и Теодосий Теодосиев, в която участва и кметът на  Казанлък Галина Стоянова. Решението за прехвърлянето на имота на общината ще бъде взето на следващото правителствено заседание.

Борисов заяви, че за реализацията на идеята за провеждане на летни лагери ще се потърси подходящо помещение в близост до школата и уточни, че ще се  проверяват държавните имоти, които отговарят на изискванията и разполагат с голяма зала, съобщиха от правителствената пресслужба.

От своя страна кметът на Казанлък съобщи, че е получила уверение от министъра на финансите, че ще бъдат осигурени  необходимите средства за разширяване на Природо-математическата гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък, където се обучават голяма част от учениците на преподавателя по физика.

„Имаме готов инвестиционен проект, като по наши изчисления са нужни 490 хил. лв. за оборудването на кабинети по физика и биология. Целта ни е да направим училището национален център за природо-математически науки“, заяви Стоянова.

Борисов бе категоричен, че е ангажимент на  държавата да създава стимули за развитие на науката. По думите му, образованието е национален приоритет и е тясно свързано с икономическия просперитет в България.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст