ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В БРИКС постигнаха съгласие да се избере шеф на новата им банка

БРИКС

Лидерите на страните от БРИКС поискаха от финансовите си министри да назначат президент и вицепрезидент на Новата банка за развитие, отбелязва се в съобщение след среща между представителите на държавите, предадоха руски медии. „Те (лидерите на БРИКС) поискаха финансовите министри да назначат президент и вицепрезидент на Новата банка за развитие преди следващата среща на БРИКС в Русия. Лидерите също обявиха да се създаде Вътрешен борд на директорите, който ще води следващата фаза от изграждането на Новата банка за развитие", подчертава се в съобщението.

Представителите на БРИКС също обсъдиха Contingent Reserve Arrangement (Резервно споразумение при непредвидени обстоятелства) – аналог на доминирания от САЩ и Запада МВФ. Те също размениха мнения по основни въпроси, които ще бъдат обсъдени на Г-20, включително стимулиране на икономическия ръст, откриване на работни места, инвестиции, развитие на инфраструктурата, търговия, енергетика и други въпроси.

През юли лидерите на БРИКС постигнаха споразумения за създаване на Нова банка за развитие и Contingency Reserve Agreement, които трябва да помогнат на икономиките в получаването на средства за инфраструктурни проекти.

В БРИКС участват Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Следващата среща на организацията ще се проведе в руския град Уфа на 8-9 юли 2015 година.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст