ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Реформаторския блок има напрежение, но никой не иска закриване на Гражданския съвет

Реформаторски блок

Движение "България на гражданите" не иска закриването на Гражданския съвет на Реформаторския блок. Това обяви пред бТВ депутатът от ДБГ Димитър Делчев, но не скри, че между партиите в коалицията има напрежение. По думите му сред Реформаторите има недоверие. То било породено от неспазването на уговорката ДСБ да подкрепят Найден Зеленогорски при избора на съпредседател на парламентарната група на Реформаторите, след като Меглена Кунева стана вицепремиер.

Друга причина за разногласията между формациите е и фактът, че хората на Кунева изработили правила за предлагане на заместник-министри в новия кабинет. "Отново беше гласувано против. Те гласуват против, а в един момент започват да се появяват имена на зам.-министри, които изобщо не са обсъждани в "Реформаторския блок", а се явяват като общи кандидати", коментира още Делчев.

От своя страна пък Гроздан Караджов обясни, че кандидатурата на Зеленогорски не е била в дневния ред на конкретното заседание. Зеленогорски бил избран с абсолютно мнозинство. По думите му никога не е имало уговорка Радан Кънев да бъде избиран лидер задължително преди парламентарните избори.

Караджов бе категоричен, че започналата организация за провеждането на конгрес в началото на 2015 година, която стана "камъчето на раздора" между ДСБ и ДБГ, ще продължи. Той потвърди, че ще има конгрес януари или февруари независимо дали има желаещи или не.Защото организация, която не може да управлява себе си, тя ще управлява България ли? Ние трябва да започнем да управляваме себе си и тогава да управляваме страната", попита още Караджов. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст