ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ВСС не избра Десислав Любомиров за шеф на АС-Велико Търново

ВСС

Висшият съдебен съвет (ВСС) не избра председател на Апелативен съд-Велико Търново. Кандидатът бе един – съдия Десислав Любомиров от Софийския градски съд, който до 2010 г. бе магистрат в Окръжен съд-Русе, съобщиха от парламентана третата власт.  С 8 гласа "за", пет "против" и 9 "въздържали се" членовете на съвета не го одобриха за поста шеф на АС-Велико Търново. Така и не стана ясно с какви мотиви ВСС отхвърля неговата кандидатура. След като бе изслушан, кадровиците на Темида преминаха направо към гласуването, дебат нямаше, не бяха изтъкнати и мотиви за отрицателния вот.

Един от въпросите, които бяха зададени на кандидата бе, след като се е установил в София, дали ще се премести да живее във Велико Търново, на което Любомиров заяви, че председателят на съда трябва да си е на мястото.

Пред членовете на ВСС той цитира данни от показателите за работа на АС-Велико Търново, които, по думите му, показват, че работата там е незадоволителна.

Като съдия в СГС Десислав Любомиров е гледал едно от делата срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и постанови оправдателна присъда. Делото срещу бившата шефка на Агенцията по вписвания Венета Николова във връзка с получените от нея премии, които сама си бе определила, също бе на негов доклад. Съдия Любомиров ѝ наложи пет години затвор, а Софийският апелативен съд я оправда. Делото за есктрадицията на Николай Кобляков също беше при съдия Любомиров.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст