Снимат нов български филм в Кюстендил

Кюстендил

От няколко седмици Кюстендил е снимачна площадка на бъдещия игрален филм "Каръци", чийто режисьор и сценарист е Ивайло Христов, информира БНР. 

Актьорският екип е почти същият, както и в предишния му филм "Стъпки в пясъка". В главните роли са предимно млади хора, възпитаници на Христов, но и по-възрастни, един от които е Ненчо Илчев. Според авторите филмът е с тийнейджърска проблематика и разказва за млади хора, които живеят в един суров свят. Героите се борят за оцеляването си, за любовта си и да съхранят ценностите, изградени и предадени им от предците.

Главният герой (ролята изпълнява Ованес Торосян) е в 12-и клас, живее с болната си от Алцхаймер баба, родителите му работят в Гърция, споделят за сюжета и фабулата на бъдещата продукция от снимачния екип. Включени са и 150 ученици от кюстендилските гимназии, които заработват по 30 лева на ден като статисти или за масовките.

Учениците обаче няма да вземат заработеното на снимачната площадка, а парите ще получават родителите им, поясни директорът на кюстендилския театър Чавдар Ненов, който координира като домакин техническата работа по заснемането на епизодите в различни точки и места из града. Снимките приключват на 6 декември.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст