Митничари спипаха контрабандни сребърни бижута и чехли с фалшиви марки

контрабанда сребро

Контрабандни сребърни бижута конфискуваха митничарите на „Капитан Андреево", съобщават от „Агенция „Митници". Те се натъкнали на накитите при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция. Возилото било управлявано от румънец. В колата пътували още две жени и един мъж, също граждани на северната ни съседка. Пликовете с изделия от бял метал били намерени в личния багаж на четиримата.

Според оценката на вещото лице в пликовете е имало общо 2,6 килограма сребърни накити, сред които 135 чифта обеци, 150 пръстена, 93 гривни, 122 медальона, синджири, брошки и един сребърен часовник. Стойността на бижутата е 13 000 лева. На четиримата са съставени актове за нарушение на Валутния закон и ще им бъдат наложени глоби от 1000 до 3000 лева.

Междувременно митничарите от ГКПП „Лесово" пък задържаха пратка от 1944 чифта чехли с фалшиви марки, както и 270 детски комплекта с подправено лого.
Фалшивите маркови стоки са открити при проверка с участието на мобилна митническа група на влизащ в страната ТИР с турска регистрация. Получател е фирма от Естония.

От началото на месеца при проверки на мобилни митнически групи на граничния пункт „Лесово" са задържани шест пратки с повече от 15 000 фалшиви облекла и обувки и 8000 етикета с подправени лога на световноизвестни търговски марки, уточняват митничарите.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст