Схема за трафик на чужди граждани е неутрализирана от криминалисти в Пловдив

Незаконни емигранти

Като съпричастни са задържани трима участници в схемата за трафик на хора –  Н.Ю. /52 г./ от Пловдив, Р.И. /32 г./ и И.Х. /38 г./ – двамата от София. Продължават оперативните действия по издирването на техния съучастник  И.С. /40 г./ от с. Мулдава. В хода на оперативните действия, реализирани вчера на територията на Асеновград, криминалистите претърсили склад в промишлената зона на града. В едно от помещенията те открили 29 чужди граждани, представили се за сирийци, на възраст между 18 и 56 години. Всички те били без документи за самоличност.  В района са установени и ползваните от задържаните българи микробус “Фиат” и леки автомобили “Пежо”, “Ауди” и “ДЕУ”.

По първоначални данни, в началото на септември в Турция Н.Ю. и И.С. получили „оферта“ от турски гражданин да участват срещу заплащане в канал за нелегален трафик на имигранти в България. Задачата им била на предварително уговорено място край Асеновград да посрещнат чужденците, които пътували в микробус с хасковска регистрация и да ги настанят в наетото складово помещение. Ролята на двамата столичани била да придвижват чужденците към различни точки в страната, установили разследващите.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.281 ал.1 от НК, а материалите са докладвани в Районната прокуратура.

Работата по изясняване на престъпната дейност на задържаните продължава.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст