System of a Down тръгват на европейско турне

System of a Down

След малко повече от година почивка през 2015-а легендарната арменско-американската група System of a Down тръгва на европейско турне „Wake Up the Souls”. С него те ще почетат навършването на 100 години от геноцида на Османската империя над арменския народ, при който са избити над милион и половина души. Годишнината се отбелязва на 24 април 2015 година.

Бандата ще направи седем концерта, като първият ще е на 10 април в "Уембли Арена" в Лондон. След него арменците поемат към Германия, Франция, Белгия, Холандия, Русия и Армения. Кулминацията пък ще е на 23 април именно на републиканския площад в арменската столица Ереван.

„Като група една от нашите мечти е била да свирим в Армения”, заяви фронтменът на групата Серж Танкян. „Да можем да свирим в родината на нашите прадеди, докато почитаме паметта на тези, които са загинали в първия геноцид на 20 век, ще бъде чест.”, допълва той.

Ето и датите от турнето:

10 април – Лондон, Англия

13 април – Кьолн, Германия

14 април – Лион, Франция

16 април – Брюксел, Белгия

17 април – Амстердам, Холандия

20 април – Москва, Русия

23 април – Ереван, Армения

https://www.youtube.com/watch?v=64FrYGRrKVY

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст