ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Г-н Хафъзов, в Ислямска държава ли да ваканцуваме?

хюсеин хафъзов

Е, намери се и политически защитник на задържаните при акцията на ДАНС в Пазарджик имами, проповядващи радикален ислям. Може би не е изненада, че това е известният като „ваканцуващия“ депутат от ДПС Хюсеин Хафъзов.

Вероятно беше по-логично като защитник на ислямистите да се изяви народен представител от региона, например избираният в последните два мандата като депутат от Пазарджик Делян Пеевски. Но, може би той има по-важни дела, напоследък пише законопроекти в банковата сфера. Или настоящият депутат на ДПС от региона, бившият спортен министър Мариана Георгиева. Щеше да бъде любопитно например, с изискан синтаксис тя да защити играта на обезглавяване, практикувана от нейните избиратели.

Но, все пак имамите си имат защитник и това е народният представител на ДПС от Бургас Хюсеин Хафъзов. Нерде Ямбол, нерде Стамбул, както казва народът, ама както и да е, това е си е вътрешнопартиен проблем.

Та същият този Хафъзов, който, както преди време стана ясно, няма нищо против и да „ваканцува“ от време на време, когато това е на разноски на съмнителни ислямски фондации, сега се явява защитник на човешките права.

Днес в парламента, цитиран от БТА, той заяви, че „задържаният Ахмед Муса и групата около него са дълбоко религиозни, последователни и спазващи ислямските канони граждани, но са фанатични само във вярата и чисто религиозното си поведение". И допълва, че “се насаждало разбирането, че целта не е тероризмът, а развиващата се ислямска религия и мюсюлманската общност в България. По думите му това било поредна акция срещу човешките и граждански права в най-изостаналата европейска държава“.

В същото време обаче от прокуратурата разкриха подробности за дейността на “последователните и спазващи ислямските канони граждани“.

При претърсването на домовете на обвиняемите са иззети много рекламни материали на „Ислямска държава“ – знамена, шапки, стикери, ключодържатели и др. с логото на „Ислямска държава“. На автомобилите на задържаните са разлепени стикери с логото на „Ислямска държава“.

Прокурорът Борислав Сарафов подчерта, че това, което се прокламира от местните имами и в частност самия Ахмед Муса, е, че България ще е първата страна на Балканите, където ще се развее “Великото черно знаме“.

Е, Хафъзов ефенди? Това ли са смирените мюсюлмани, придържащи се към каноните? Или да очакваме в скоро време да „ваканцувате“ и някъде на територията на Ислямска държава“?

С интерес очакваме и мнението на ръководните фактори в ДПС. Дали отново ще защитят, както и при други скандални изказвания своя депутат?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст