Вучков призова вложителите в КТБ да не пълнят джобовете си с пачки

Веселин Вучков

Вложителите в КТБ да не теглят големи суми от гарантираните си депозити, тъй като полицията няма да осъществява частноохранителна дейност. Това заяви пред журналисти вътрешният министър Веселин Вучков пред журналисти след заседанието на кабинета. От утре започва изплащането на гарантираните влогове в КТБ, чийто лиценз беше отнет. Парите ще се изплащат в около 1150 офиса на девет банки в цялата страна.

Той изрази надежди през утрешния ден да не се стигне до напрежение по места. Според него не е необходимо всеки от тях в джобовете си да пъха по около 14 хил. лв., колкото ще бъде вероятно средният размер на депозитите, които ще бъдат изтеглени. Вътрешният министър коментира, че не е необходимо гражданите да правят това в първите дни, в първите седмици, в първите месец и увери, че полицията ще си свърши работата.

Утре Вучков ще има първа опознавателна среща в Брюксел с еврокомисаря по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос. Пред него той смята да постави въпроса за солидарността на ЕС към справянето с имиграционен натиск по българо-турската граница.

Друг от проблемите, които ще бъдат обсъдени на срещата, е свързан  с това каква да бъде съдбата и перспективата на възпрепятстващото съоръжение, което трябва да изградим – 131 км на българо-турската граница. По този въпрос следващата седмица Вучков ще има специална среща с турския посланик.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст