ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Марк Жирардели става съветник на Ангелкова

Легендата в ските Марк Жирардели бе представен като съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова. Той ще съветва министъра в областта на зимния туризъм.

Ангелкова заяви, че основната цел в работата на ведомството ще бъде позиционирането на България като разпознаваема годишна туристическа дестинация в първите ТОП 5 на европейския пазар.

Останалата част от екипа министърът ще представи след приемането на Устройствения правилник на ведомството. Очаква се Министерството да се премести от сегашната си сграда на ул. "Славянска" в сградата на несъществуващото вече Министерство на инвестиционното проектиране. Главна дирекция "Туристическа политика" и един отдел от нея ще остане в Пловдив.

Марк Жирардели заяви, че ще направи всичко възможно, за да популяризира България, особено във връзка с развитието на зимните спортове. Когато България започва да става доста известна във връзка зимните спортове, и да се прокламира като туристическа дестинация в тази връзка, тя трябва да акцентира
върху силните си страни, каза Жирардели.

Създаването на устойчива национална стратегия по туризъм, фокусирането върху регионалните брандове, маркетингова и рекламна стратегия, която да съответства на националната такава, туристическа инфраструктура, свързана с подготовката на създаването на национален фонд "Туристическа инфраструктура и туристически атракции", са част от другите приоритети в работата на Министерството.

В дневния ред на ведомството е и уреждането на правния статут и управлението на националните курорти, както и развитието на специализираните видове туризъм.

В отговор на въпрос министърът информира, че националният фонд се очаква да заработи в началото на 2016 г. Идеята е по линия на фонда да се финансират обекти, които не се финансират от други източници, като например публична инфраструктура към курортите, еко обекти – малки пречиствателни станции, обекти, свързани с опазване на обществения ред и сигурност. Част от приходите във фонда се очаква да са от всички видове концесии.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст