Марк Жирардели става съветник на Ангелкова

ангелкова и жирардели

Легендата в ските Марк Жирардели бе представен като съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова. Той ще съветва министъра в областта на зимния туризъм.

Ангелкова заяви, че основната цел в работата на ведомството ще бъде позиционирането на България като разпознаваема годишна туристическа дестинация в първите ТОП 5 на европейския пазар.

Останалата част от екипа министърът ще представи след приемането на Устройствения правилник на ведомството. Очаква се Министерството да се премести от сегашната си сграда на ул. "Славянска" в сградата на несъществуващото вече Министерство на инвестиционното проектиране. Главна дирекция "Туристическа политика" и един отдел от нея ще остане в Пловдив.

Марк Жирардели заяви, че ще направи всичко възможно, за да популяризира България, особено във връзка с развитието на зимните спортове. Когато България започва да става доста известна във връзка зимните спортове, и да се прокламира като туристическа дестинация в тази връзка, тя трябва да акцентира
върху силните си страни, каза Жирардели.

Създаването на устойчива национална стратегия по туризъм, фокусирането върху регионалните брандове, маркетингова и рекламна стратегия, която да съответства на националната такава, туристическа инфраструктура, свързана с подготовката на създаването на национален фонд "Туристическа инфраструктура и туристически атракции", са част от другите приоритети в работата на Министерството.

В дневния ред на ведомството е и уреждането на правния статут и управлението на националните курорти, както и развитието на специализираните видове туризъм.

В отговор на въпрос министърът информира, че националният фонд се очаква да заработи в началото на 2016 г. Идеята е по линия на фонда да се финансират обекти, които не се финансират от други източници, като например публична инфраструктура към курортите, еко обекти – малки пречиствателни станции, обекти, свързани с опазване на обществения ред и сигурност. Част от приходите във фонда се очаква да са от всички видове концесии.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст