ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДАНС и чешките служби задържаха осмина за производство и разпространение на наркотици

ДАНС

В резултат на съвместни действия между Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) и „Националното звено за борба с наркотиците” на Република Чехия на 27 ноември в град Острава, Чехия, е проведена полицейска операция против незаконно производство и разпространение на наркотични вещества. Това съобщиха от пресцентъра ДАНС. Задържани са седем български граждани и една чешка гражданка. Българските граждани са криминално проявени и за тях съществуват данни за съпричастност към извършването на предишни подобни престъпни деяния.

В резултат на проведената операция са иззети около 32 кг медикаменти, съдържащи прекурсори на наркотични вещества с лого „Cirrus” и „Sudafed”, както и около 40 г вече произведен краен продукт – метамфетамин. С тях общото количество на заловените при няколко операции в продължение на около година медикаменти, съдържащи прекурсори и контрабандирани от престъпната група от Турция до Чехия, е около 400 кг.

На лицата е наложена постоянна мярка „задържане под стража” в Република Чехия и им е повдигнато обвинение във връзка с параграф 283/1,2,3,4 от чешкия наказателен кодекс, който третира незаконното производство и разпространение и контрабандиране на психотропни вещества. Предвиденото наказание според чешкото законодателство за горепосочената

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст